Acasa / Servicii / Raport de mediu

Raport de mediu (RM)

Raportul de mediu reprezinta partea esentiala a evaluarii de mediu prevazuta de HG 1076/2004 si reprezinta un instrument important pentru integrarea consideratiilor de mediu in pregatirea si luarea in considerare a potentialelor efecte semnificative asupra mediului a planurilor si programelor supuse procedurii de obtinere a avizului de mediu.

Avizul de mediu este necesar pentru adoptarea/aprobarea planului/programului de catre autoritatea competenta(Consiliul local, Consiliul Judetean, Guvern, Parlament).

Exemple de planuri/programe supuse evaluarii de mediu obligatorii: amenajarea teritoriului si urbanism sau utilizarea terenurilor, agricultura, silvicultura, pescuit si acvacultura, energie, industrie, inclusiv activitatea de extractive a resurselor minerale, transport, gestionarea deseurilor, gospodarirea apelor, telecomunicatii, turism.

Evaluarea de mediu se aplica anumitor planuri si programe care pot avea efecte semnificative asupra mediului in functie de caracteristicile acestora, ale efectelor planurilor si programelor si ale zonei posibil sa fie afectate, si presupune:

Raportul de mediu este parte integrata a documentatiei planurilor si programelor care identifica, descrie si evalueaza efectele posibile, semnificative, asupra mediului ale aplicarii acestora si alternativele rationale, luand in considerare obiectivele si aria geografica aferenta.

SC Energo Mediu SRL are in portofoliul sau de lucrari numeroase Rapoarte de mediu pentru planuri / programe, a caror calitate au facut posibila obtinerea avizului de mediu.


Portofoliu de lucrari:

Raport de mediu pentru: