Acasa / Servicii / Raport de amplasament

Raport de amplasament (RA)

Raportul de amplasament este o lucrare ce insoteste documentatia necesara activitatii de autorizare integrata in domeniul protectiei mediului a unui obiectiv sau la incetarea activitatii acestuia.

RA este necesar pentru evidentierea starii amplasamentului unui obiectiv, inclusiv situatia poluarii existente inainte de intrarea in functiune a unei instalatii/obiectiv si pentru a oferi un punct de referinta si comparativ la incetarea activitatii.

Raportul de amplasament la incetarea activitatii permite titularului si autoritatii de reglementare sa stabileasca daca s-a produs un impact major asupra mediului in timpul functionarii instalatiei/instalatiilor unui obiectiv si daca sunt necesare lucrari de remediere. El confirma daca amplasamentul a fost readus la o stare satisfacatoare.

Raportul de amplasament prezinta punctul de referinta fata de care se efectueaza determinari ulterioare in vederea depistarii unei posibile deteriorari a amplasamentului, vulnerabilitatile; in cazul inchiderii, titularul este obligat la refacerea amplasamentului si aducerea acestuia la starea initiala.


Portofoliu de lucrari:

Raport de amplasament pentru:

Masuratori emisii si interpretare rezultate - modelare dispersie poluanti in atmosfera pentru:

Masuratori emisii - modelare dispersie poluanti in atmosfera pentru: